De randweg gaat ook hier door het Hartelaar bos in Twello © RONNY TE WECHEL

Randweg Twello splijt dorp

Hij wil niet enkel schoppen, maar ook oplossingen aandragen. Paul Maas, bewoner van de Molendwarsstraat, diende eind maart zijn zienswijze in over de nieuw aan te leggen randweg om de westelijke kant van Twello. Daarin zette hij vraagtekens bij de noodzaak van de weg, die een tunnel onder het spoor krijgt, en bood alternatieven. Een inhoudelijke reactie heeft hij nog niet mogen ontvangen van de gemeente.

Yoni Pasman Laatste update: 06:13

Vandaag bespreekt de gemeenteraad opnieuw de Randweg, die na jaren toch ineens weer op de tekentafel ligt. De weg, die het verkeer in de Molenstraat moet ontlasten, verdeelt Twello: sommigen zijn voor, een groot deel is tegen.

Voor en tegen 

In de Molendwarsstraat is een actiegroep ontstaan van twaalf mensen die tegen zijn, inclusief Maas en zijn vriendin Inge Oldengarm. Met de komst van de randweg, en de ontsluiting van de Molendwarsstraat, wordt een kleine 1200 verkeersbewegingen meer verwacht, door hun woonstraat. Maar er zijn ook bewoners die het juist fijn vinden dat ze met de randweg sneller op de A1 zitten. De kwestie blijft dus een splijtzwam.

Maas: ,,Het nut en de noodzaak ontbreken. De gemeente presenteert het als de ultieme oplossing voor de verkeersveiligheid, maar we hebben dat kunnen weerleggen met hun eigen feiten.”

Volgende week, op 19 juni, neemt de gemeenteraad een besluit over het plan.