Voor 15 Miljoen weet u wat u daarvoor kunt doen!

Beste B & W

Als ondernemend wonend persoon in de gemeente Voorst bemoei ik me eigenlijk nooit met politiek. Maar het gemak waarmee de gemeente momenteel geld wil gaan uitgeven, stoot me enorm tegen de borst. De laatste maanden las ik diverse dingen over de randweg en het gemeentehuis. Dom geld uitgeven gebeur(t)(de) in grote vorm in de gemeentes om ons heen, Hebben jullie dan werkelijk niets geleerd van de crisis… Of is het pas crisis bij jullie als tijdens de nieuwjaarsborrel de wijn op is…. Maar wellicht dat jullie daarin het verschil kunnen maken en de inwoners van de Gemeente Voorst trots kunnen laten zijn op hun B&W.

1. Nieuw gemeentehuis.
Plannen over een nieuw gemeentehuis of renovatie ervan en de randweg worden in de media en raad gepresenteerd alsof er een nieuw kopieerapparaat gekocht moet worden. Kennen jullie het programma de gouden kooi? Ooit op TV, maar behalve dat ik me terror Jaap nog kan herinneren, omdat ik hem wel is tegenkom bij Thermen Bussloo (prachtige onderneming met een visie en aanwinst voor de gemeente Voorst) was het merendeel lucht. Bij deze hoop ik dat jullie nog 3x nadenken voordat er een nieuwe Luchtkasteel wordt gebouwd in de gemeente Voorst waar uiteindelijk de burgers weer voor op kunnen draaien, omdat het plaatje toch niet helemaal klopte en Via diverse mogelijke belastingen het plaatje toch weer rond wordt gebreid…..

2. Randweg
Dan de randweg, mijn inziens voor de veiligheid van de Molenstraat een pre. Het is idd levensgevaarlijk met al dat vrachtverkeer. Mede veroorzaakt door een ambtenaar die een chicane heeft gemaakt bij de Dekamarkt waar Verstappen iedere dag met een glimlach door heen zou rijden en Vettel er menig keer weer uit zou remmen…. Er is en onstaat een enorme leegstand op industrie terrein Engelenburg. Een aantal prachtige bedrijven gaan of zijn verhuist naar andere gemeentes. Ik kan alleen hopen dat de gemeente met deze bedrijven in gesprek is geweest om de werkgelegenheid te behouden. Zorg voor glasvezel op het industrie terrein, want als men zo hip en duurzaam wil zijn, dan kan je daar toch niet mee achterblijven als gemeente.

Voor 15 miljoen (het koste in 2012 nog 30 miljoen, straks toch ergens een rekenfoutje?), weet u wat u daarvoor kunt doen?
Verhuis de bedrijven van de Nijverheid naar de Engelenburg in bestaande leegstaande panden en nieuwbouw op die lege percelen. Ontwikkel de Nijverheid voor woningbouw. Koop en huurwoningen in goede prijsklasse, met ontwikkelaars uit de gemeente Voorst voor inwoners die graag in Twello willen blijven wonen. Kortom, ga om tafel met die ondernemers en met een goed alternatief (eerlijke prijs voor het pand en verhuizen) weet ik zeker dat iedereen wil meedenken.

Er is dan GEEN randweg nodig, dus dat geld houden we in de zak. (we praten over 15 miljoen)
Meer woningen betekend een beter klimaat voor de winkeliers in Twello, want ook daar kan het B&W best trots op zijn, de ondernemers in Twello, die een prachtig levendig centrum hebben en proberen te houden.
Bouwen betekend werkgelegenheid, dus ook daar profiteert de overheid weer van. Een gevuld industrieterrein trekt ondernemers aan die zich er graag willen vestigen. Kortom een win-win situatie. Er zijn vast een aantal ambtenaren die dit prachtig vinden om te regelen, en dat ook uitstekend kunnen, dus volop inspiratie in dat oude gemeentehuis, dat gaat bloeien als nooit tevoren.
Als dit gerealiseerd is, denk ik dat alle inwoners van de gemeente Voorst het erover eens zijn, dat als er geld over is, dat er rustig iets in het “nieuwe” gemeentehuis gepompt mag worden.

Maar voor 18,7 miljoen (max. Budget nieuwbouw) kun je ook heel veel andere „leuke” dingen doen die hard nodig zijn voor diverse bewoners van de gemeente Voorst in de maatschappij van tegenwoordig en dat is voor velen goud waard! Met vriendelijke groet,

Een ongerust ondernemende inwoner.
(Naam bij redactie Voorster Nieuws bekend)