Publicaties

door Stichting Natuurlijk Twello
1 + 1 = 11?

1 + 1 = 11?

Wie de berichtgeving over vliegveld Teuge volgt, moet het zeker opvallen dat er gegoocheld wordt met cijfers. Partijen geven zo een verkeerde voorstelling van zaken. Dan is er ook nog sprake van gerommel met cijfers als het gaat om de interpretatie van verkeersaantallen en -veiligheid in Voorst.

Lees meer
Komkommertijd

Komkommertijd

Qua nieuws was het komkommertijd. Geen schokkende dingen, behalve dat een stel malloten het nodig vond om een spoor van vernielingen te trekken door Twello. Waarom; (geen) opvoeding, verveling, Corona frustratie?

De gemeente, die weet waaraan deze jongeren behoefte hebben, kan beter haar best doen om hen te helpen. En dat had al veel eerder moeten en kunnen gebeuren.

Lees meer
Zo vrij als een vogel of vogelvrij?

Zo vrij als een vogel of vogelvrij?

Hoog in de lucht zo vrij als een vogel, jij alleen met het geraas van wind en propeller. Ver verwijderd van het drukke leven onder je en alle vrijheid om te doen of laten wat je wilt: niemand maakt je wat. Ondertussen in de tuin schrik ik op; een parakist komt laag en hard over mijn hoofd scheren. De frustratie neemt toe.

Lees meer
Natuur in Twello

Natuur in Twello

Prachtig zijn ze, de rotondes en bloembakken die je in Twello ziet, aangelegd en onderhouden door de vrijwilligers van Stichting Dorpsverfraaiing Twello. Ook pareltjes echte natuur bevinden zich in onze gemeente volop. Om hiervan te kunnen genieten is er wel onderhoud nodig.

Lees meer
Willen of moeten

Willen of moeten

Het maken van goede beleidsafweging voor het beheer van de openbare ruimte, bescherming van bodem en waterkwaliteit en de zorg voor het totale ecosysteem wordt steeds belangrijker.

Dat lees ik in de openingszin van het ontwerp Programma Milieu, Afval en Duurzaamheid…

Lees meer
De rekening is voor de burger van gemeente Voorst

De rekening is voor de burger van gemeente Voorst

Wat is dit nu weer?

Kan de burger van de gemeente Voorst de rekening nog wel betalen van de plannen van de coalitiepartijen Gemeentebelangen (GB) en D66?
Wat de plannen in totaal betekenen voor de belastingen en heffingen op alle burgers in de gemeente Voorst wordt vaak niet aangegeven.

Lees meer
De onbekende paden van ’t Hartelaer

De onbekende paden van ’t Hartelaer

Natuurlijk Twello is grote stappen aan het zetten en één daarvan is het versterken van de banden met ‘t Hartelaer. Een 107 ha groot landgoed dat door veel inwoners van Twello en recreanten als prachtig wandelgebied wordt gebuikt en door anderen als waardeloos wordt betiteld omdat het een met bramen overgroeid gebied zou zijn.

Lees meer
De kiezer heeft het nakijken

De kiezer heeft het nakijken

Maandag 25 januari 2021 stond de Randweg Twello weer op de agenda voor de raadsvergadering. Dat de oppositiepartijen al ernstige twijfel hadden over het gehele project werd tijdens de rondetafelgesprekken al duidelijk. Er werd steeds gevraagd naar meer informatie en...

Lees meer